Overslaan en naar de inhoud gaan

View program Autodesk Inventor

Autodesk Inventor Professional 2012

Autodesk Inventor 2012 brengt fabrikanten voorbij 3D met Digital Prototyping, door engineers en werktuigbouwkundige zeer uitgebreide en flexibele functionaliteiten te bieden voor 3D werktuigbouwkundig ontwerpen, simuleren, visualiseren en documenteren.

3D Digital Prototyping met Inventor 2012

Met Inventor 2012 kunnen engineers 2D AutoCAD tekeningen en 3D-informatie in een enkel digitaal model integreren, waardoor een virtuele voorstelling van het uiteindelijke product ontstaat. Hierdoor kunnen vorm, afmeting en werking gecontroleerd worden, nog voordat een fysiek prototype of zelfs eindproduct wordt gemaakt. Digital Prototyping met Inventor 2012 stelt u in staat betere producten te maken tegen lagere ontwikkelingskosten en sneller op de markt te brengen.

Inventor 2012 minimaliseert productiekosten

Autodesk Inventor 2012 biedt een intuïtieve parametrische ontwerpomgeving voor het ontwikkelen van eerste conceptschetsen en modellen van onderdelen en samenstellingen.  Inventor 2012 automatiseert het maken van geavanceerde geometrieën van intelligente componenten, zoals kunststofonderdelen, spuitgietmatrijzen, stalen frames, draaiende machines, buizen en pijpen en elektrische bedrading en kabelbundels. Inventor 2012 helpt bij het verminderen van de geometrische belasting, zodat u snel digitale prototypes kunt ontwikkelen en verfijnen om functies van het ontwerp te valideren en de productiekosten minimaliseren.

design

 

 Inventor 2012 features

  • 3D werktuigbouwkundig ontwerpen - Verenig direct modeling en parametrische werkmethodes.
  • DWG interoperabiliteit - Voeg AutoCAD gegevens en 3D gegevens veilig samen in een enkel digitaal model.
  • Ontwerpen van grote samenstellingen - plastic delen en plaatwerkonderdelen - Overtuig u van de maakbaarheid van uw ontwerp.
  • Ontwerpvisualisatie en productiedocumentatie - Verbeter de samenwerking met partners en klanten.
  • Ontwerpautomatisering - Verhoog de productiviteit door zich herhalende processen te automatiseren.
  • Geïntegreerde simulatie en eindige elementen analyse (FEA) - Simuleer en optimaliseer ontwerpen eenvoudig digitaal.
  • Ontwerpen van Routed Systems - Stroomlijn het ontwerpen van complexe buis- en pijpsystemen.
  • Ontwerpen van spuitgietmatrijzen en gietvormen - Ontwerp, analyseer en vervaardig hoogwaardige plastic gietdelen.

 Autodesk Inventor

Autodesk Inventor Professional 2012 3D helpt met ontwerpen, visualiseren en simuleren van een digitaal prototype van het eindproduct. De software bevat alle kernfunctionaliteit voor 3D mechanisch ontwerp, CAD productiviteit en ontwerpcommunicatie van Autodesk Inventor plus uitgebreide tools voor het creëren van plastic onderdelen, ontwerp van complexe routed systems, kabels en bedrading en het optimaliseren en valideren van de prestaties van een digitaal ontwerp. Inventor Professional is verkrijgbaar als onderdeel van de Autodesk Product Design Suite Ultimate.
 
Gemakkelijk te gebruiken en geïntegreerde stress analysis tools in Autodesk Inventor Professional 2012 helpen bij het voorspellen hoe het ontwerp in werkelijkheid zal werken. Hierdoor kunnen producten sneller op de markt gebracht worden. Inventor Professional 2012 automatiseert de belangrijkste aspecten voor het ontwerpen van spuitgietmatrijzen voor kunststof onderdelen, complex buis- en leidingwerk en kabels en bedrading om fouten te minimaliseren waardoor u een voorsprong neemt op uw concurrenten.

Simulatie

Bewegingssimulatie en stress analyse in Autodesk Inventor Professional software voorspelt de werking van een ontwerp voordat dit gemaakt wordt. Productieprestaties kunnen worden geoptimaliseerd en gevalideerd. De software biedt tools voor het maken van engineering beslissingen en deze te delen met teamleden.

Tube en Pipe Design

Autodesk Inventor Professional versnelt het ontwerp voor routering van diverse elementen zoals buizen, leidingen en flexibele slangen. De rules-based routing tools selecteren automatisch de juiste armaturen en leidt buizen volgens uw normen voor segmentlengte, rondingen, en buigradius.

Cable en Harness Design

Autodesk Inventor Professional 2012 stroomlijnt het ontwerp van kabels en bedrading door gebruik te maken van wire-list informatie uit bijvoorbeeld AutoCAD Electrical. Dankzij de integratie met hoeveelheidstaten (BOM) in Autodesk Inventor vertegenwoordigt de BOM nu ook elektrische componenten in uw ontwerp.

Tooling en Mold Design

Gebruik uitgebreide Moldflow plastic flow tools om material flow rates, gate locations, krimp en andere procesparameters te bepalen. Inventor Professional 2012 biedt een uitgebreide collectie catalogi met standaard mallen en componenten, zodat u geen tijd kwijt bent om ze zelf te modelleren.

 

bron Autodesk