Elshof Consult Solutions

Lierderholthuisweg 16
8131 PW WIJHE

Tel. : (0572) 391210
Fax.: (0572) 392725

Routebeschrijving

Nieuws Cad & Company

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden…

Ken je het probleem dat het maken van een handleiding voor jouw producten je heel veel tijd en geld kost? En als er een aanpassing op je product gedaan moet worden, je de handleiding bijna weer helemaal opnieuw moet maken?

Mijn ervaring is dat je beide vragen met een ’ja’ beantwoordt.

 

Is er een oplossing?

Hier is een oplossing voor, waar naar mijn mening veel te weinig over geschreven wordt. Ik heb het hier over Inventor Publisher; software die je probleem van het maken en onderhouden van handleidingen voor je oplost. In het volgende filmpje kun je zien wat Inventor Publisher voor je kan betekenen:

 

Conclusie:  

Inventor Publisher is dus dé oplossing om jouw producten te voorzien van een heldere en duidelijke technische documentatie, zodat de werking en/of onderhoud van jouw producten voor je klanten duidelijk wordt.

De grote winst voor jou is, doordat je direct van je Inventor modellen gebruik maakt, je informatie hergebruikt en deze ‘gelinked’ is aan je Inventor modellen.

Ook heb je jouw producten sneller op de markt, omdat het maken van de handleiding gelijktijdig kan lopen met de ontwikkeling van je product(en)!

 

 

Interactieve product documentatie

Ik heb in januari 2011 een blog geschreven over Inventor Publisher 2011. Inmiddels zijn de 2012 releases van Autodesk al weer een tijdje uit en wil ik schrijven over de mogelijkheden van interactieve productdocumentatie d.m.v. Inventor Publisher 2012.

Autodesk heeft weer erg zijn best gedaan om de 2011 release te verbeteren en dit is ze, volgens mijn mening, goed gelukt! Waar ze met name in deze release de aandacht op gezet hebben, is de uitwisseling naar mobile devices, zoals de Apple iPad, iPhone en iPod touch.

Visuele stuklijsten:

Uiteraard is het gebruik van mobile devices niet meer weg te denken in deze tijd, maar er zijn ook functionele uitbreidingen in Publisher 2012 zoals het plaatsen van een visuele stuklijst in je documentatie.

 

 

Bematingen:

Ook kun je nu je documentatie voorzien van lineare-, hoek- en radiale bematingen. Je hebt hierbij de volledige controle over hoe de bematingen geplaatst worden en hebt de mogelijkheid ‘stylen’ te kiezen, een tekst ‘override’ te doen en het ‘format’ te bepalen.

Ook zijn de gereedschappen om samenstellingen door te snijden of een deel uit een samenstelling weg te laten, verbeterd.

Snelheid en samenwerking: 

Net als alle 2012 software is ook Inventor Publisher 2012 sneller geworden en is ook het gebruik van externe bestanden weer uitgebreid. Naast de bestaande formaten zoals Inventor, Pro/E, CATIA, IGES, STEP, SAT, 3D DWG en 3D DWF is het nu ook mogelijk om SWX, NX, JT en Parasolid te gebruiken. Je bent dus veel minder afhankelijk van het oorspronkelijke ontwerp geworden!

Vault integratie:

De allerbelangrijkste verbetering vindt ik de integratie met de Autodesk Vault familie! Je bent nu in staat om direct vanuit Vault je Inventor samenstelling te koppelen binnen Publisher en deze ook in Vault te beheren. Dit betekend dat je als documentalist veel nauwer samenwerkt met de engineering, waardoor je in staat bent de documentatie eerder in het proces te starten. Dit betekend dat je documentatie klaar is bij de levering van je product!

Wil je meer weten?

Omdat ik in dit blog slechts kort over Inventor Publisher 2012 heb beschreven, kan ik mij voorstellen dat je misschien nog vragen hebt?

bron CAD & Company