Elshof Consult Solutions

Lierderholthuisweg 16
8131 PW WIJHE

Tel. : (0572) 391210
Fax.: (0572) 392725

Routebeschrijving

Engineering Documentbeheer in de Cloud

9/6/2011

Cadac Organice BV, Microsoft Gold ISV Partner en ontwikkelaar van de

 Cadac Organice Product Suite, introduceert als eerste engineering documentbeheer en –controle op basis van Microsoft SharePoint in de Cloud. Met de nieuwe Cadac Organice Cloud Solution profiteren bedrijven van een complete omgeving voor engineering documentbeheer en –controle op een gehost SharePoint platform.

 

Engineering Documentbeheer en -Controle

Cadac Organice levert al sinds 2004 oplossingen voor engineering documentbeheer en –controle gebaseerd op SharePoint aan project-georiënteerde bedrijven. Microsoft SharePoint wordt door deze bedrijven verkozen vanwege de flexibiliteit en de ondersteuning die het biedt in hun samenwerking met externe projectpartners. Om verschillende redenen zijn bedrijven echter niet altijd in staat om een on-premise SharePoint infrastructuur op te zetten en te onderhouden. Daarnaast komt het veelvuldig voor dat organisaties op zeer korte termijn een projectomgeving vereisen. Met de nieuwe Cloud Solution komt Cadac Organice deze bedrijven tegemoet door een gehoste omgeving aan te bieden, die direct in te zetten is.

Gehoste oplossing op Microsoft SharePoint

 

 

De Cadac Organice Cloud Solution biedt een gehost SharePoint platform met functionaliteit voor engineering documentbeheer en –controle. Bedrijven kunnen op flexibele wijze van dit platform gebruik maken, afgestemd op hun wensen. Elke organisatie krijgt een eigen beveiligde omgeving waarin zij één of meerdere sites kunnen aanmaken voor documentbeheer, bijvoorbeeld voor een project of afdeling. Collega’s en externe partners kunnen vervolgens uitgenodigd worden om samen te werken in de site, waarbij per gebruiker de rol en permissies bepaald worden. De Cloud Solution biedt een aantal best practice templates waarmee men direct aan de slag kan, maar kan tevens geconfigureerd worden naar de wensen van elke organisatie.

Thomas Tazewell Atkins V, Manager Document Control, FMC Technologies: “Wij hadden behoefte aan een kracthige oplossing die snel geïmplementeerd kon worden. Cadac Organice stelde ons in staat een flexibel platform te implementeren in een kort tijdsbestek dat volledig aan onze eisen voldeed.”

De Cadac Organice Cloud Solution biedt Engineering Documentbeheer en -Controle op een gehoste SharePoint omgeving

Flexibele oplossing, direct in te zetten

De Cloud Solution biedt functionaliteit van de Cadac Organice Product Suite voor het beheren van CAD tekeningen, Office documenten en Email, en voor transmittal en workflow management. De functionaliteit kan ingezet worden voor zowel intern documentbeheer als voor project documentbeheer in samenwerking met externe partners.

Danielle Gardner, Document Controller, Weatherford: “De Cadac Organice Cloud Solution biedt Weatherford de mogelijkheid documenten te distribueren en de verzending te volgen, gebruik te maken van de inherente SharePoint functionaliteit en inzichtelijke project management rapportages over onze projecten te krijgen.”

Een standaard en open platform in de cloud

Cadac Organice is de eerste die een op SharePoint gebaseerde oplossing voor Engineering Documentbeheer en –Controle in de Cloud biedt. Microsoft SharePoint biedt hierbij een groot voordeel ten opzichte van andere gehoste oplossingen voor (engineering) documentbeheer. Het is een standaard en open platform, dat eenvoudig integreert met bestaande IT infrastructuur. Tevens integreert het naadloos met andere SharePoint omgevingen en kan data vanuit de cloud eenvoudig naar een on-premise SharePoint omgeving worden gemigreerd, bijvoorbeeld na afloop van een project.

De Cadac Organice Cloud Solution is beschikbaar voor klanten vanaf 1 september 2011.

 Bron Cadac